Klient historier

Ulrik

Alder: 48

Akupunktur.

“Det var en positiv oplevelse at kunne mærke med det samme, at det hjalp.”

Smerter er noget vi, alle oplever, men det er ikke alle, som søger behandling.

“Jeg kunne jo godt gå på arbejde, men det generede mig i mit arbejde og stod i vejen for mig. Når jeg kom hjem, havde jeg rigtig mange smerter, så det var på tide at gøre et eller andet.”

Jeg fik en behandling med akupunktur, og jeg var da lidt spændt på, hvad det var for noget, fordi man er lidt skeptisk over for sådan nogle nåle. Så kunne jeg i stedet mærke, at det egentligt havde en rigtig god effekt.

Akupunktur der bliver udøvet på en arm for at give et indblik af Ulriks historie.

Min smerte er jo væk nu.

Der er mange, som ikke har prøvet at få akupunktur, og det kan der være forskellige grunde til. Det er for det meste nålene, som giver klienterne ubehagelige tanker.
Ofte er klientens oplevelse dog, at nålestikkende med de tynde og sterile nåle slet ikke gør ondt.”

“Jeg fik en behandling med akupunktur, og jeg var da lidt spændt på, hvad det var for noget, fordi man er lidt skeptisk over for sådan nogle nåle. Så kunne jeg i stedet mærke, at det egentligt havde en rigtig god effekt. Jeg kunne markant mærke forskellen, da jeg havde været der 4 gange. Min smerte er jo væk nu, jeg er lige kommet ud fra min sidste behandling med akupunktur. Hvis jeg får noget andet, så ved jeg, hvor jeg kan tage hen.”

“Hun er behagelig at være sammen med, og det kan man mærke ved behandlingerne. Det er dejlige og rolige omgivelser, som man kan se på imens. Man har jo den her gode følelse, når man køre herfra.”

Ulrik var så flink at beskrive Klinik Himmelstrøg med 3 ord.

“Perfekt, professionel og afslappende.”


Jette

Alder: 50

Zoneterapi, akupunktur og fodbehandling.

“Der er altid et lille guldkorn med i ærmet med Britta,” sagde Jette med et smil.

Hun kom til Klinik Himmelstrøg med slemme smerter.

“Jamen jeg har kun positivt at sige omkring behandlingerne fra Britta. Nogle af behandlingerne er zoneterapi og akupunktur, og det gør, at jeg faktisk kan holde ud til at være i hverdagen på trods af de smerter, jeg har i min krop.”

Uanset om det er mine fødder hun ordner eller giver zoneterapi,

så har jeg fuld tillid til, at det, hun gør, har hun styr på.

Smerter som stod i vejen for hverdagen og Jette’s hobbyer.

“Jeg er aktiv i den lokale håndboldklub. Det er helt fantastisk, og det kan jeg ikke undvære.”

Efter at have prøvet nogle behandlinger i klinikken, kunne forskellen mærkes på hendes hverdag, og hun kunne lægge mere energi i de ting, hun holder af.

Men hvad er det egentlig, der gør, at Jette tager til Klinik Himmelstrøg i stedet for andre steder?

“Det er for det første, at når jeg siger noget til Britta, så ved jeg, at det ikke går nogen andre steder, det bliver inde i klinikken. Og så er Britta bare rigtig dygtig, synes jeg, og jeg har tillid til hende. Uanset om det er mine fødder, hun ordner eller giver zoneterapi, så har jeg fuld tillid til, at det, hun gør, har hun styr på.”

Jette kom med 3 ord, som hun mener beskriver klinikken bedst.

“Stor kompetence, fantastisk personlighed, rasende dygtig.”


Jette

Alder: 24

Samtaleterapi

Jeg var meget nervøs for, hvordan det ville blive, især fordi hele familien ville være tilstede, men Merethe var god til at tage styringen, så jeg følte mig tryg.

Merethe var provokerende, men på den gode måde. Hun var i stand til at forstå det vi fortalte, vende det hele på hovedet og give os mulighed for at se tingene på en ny måde.

Jeg har fået en meget bedre forståelse for, hvorfor mine forældre er de mennesker, som de er. Jeg hørt dem fortælle ting om deres opvækst, deres tanker om deres forhold til hinanden, som jeg aldrig har hørt før. Jeg har altid forventet at min forældre skulle være perfekte forbilleder og derfor har jeg haft svært ved at acceptere, når de laver fejl. Nu har jeg lært dem bedre at kende og jeg har lært, at de bare er mennesker, som alle andre. Mennesker med et liv med op- og nedture, forældre som forsøger at gøre deres bedste – også når de laver fejl. Mit forhold til mine forældre og søskende har ændret sig – jeg er blevet mere ærlig overfor dem.

Merethe var provokerende, men på den gode måde. Hun var i stand til at forstå det vi fortalte, vende det hele på hovedet og give os mulighed for at se tingene på en ny måde. Selvom vi er en stor familie, synes jeg, at vi alle havde mulighed for at få sagt det vi gerne ville.

Merethe er empatisk, sød, provokerende på den gode måde i stand til at finde ind til det faktiske problem og skære ind til benet. Hun tager sig tid at sætte sig ind i familien og lære hvert familiemedlem at kende.

Jette var i familieterapi hos Merethe med mine tre søskende og vores forældre, som er skilt

En familie der viser hvad samtaleterapi gjorde for Jette.

Dorte

Alder: 45

Zoneterapi, akupunktur og fodbehandling.

“Det er en gave, man kan give sig selv, uanset om det er for velvære eller for at komme af med smerter,” udtalte Dorte, inden hun fortalte mere om sine oplevelser i Klinik Himmelstrøg.

“Jeg har både fået fodbehandling, zoneterapi, akupunktur og øre-akupunktur. Britta kan jo lidt af hvert, og det er fantastisk at kunne komme til det samme sted, og det gør også, at man er mere tryg.

Britta er både god at snakke med, og hun er dygtig til sit fag. Det er jo det, der gør, at man kommer igen, tænker jeg. For hvis hun kun var god at snakke med, så ville man måske ikke komme igen.”

Det er en gave, man kan give sig selv, uanset om det er for velvære, eller fordi man kommer med smerter.

At klienten føler sig tryg, og at der er styr på faget, er meget vigtigt, især med akupunktur.

“Jeg synes, at når man skal have stukket nåle i sig, så er det rart at være tryg, og det er jeg hos Britta. Hun er god til at fortælle, hvad hun gør, og hvorfor hun sætter nålene de steder, som hun gør. Sidste gang jeg var til zoneterapi, kombinerede Britta behandlingen med akupunktur og jeg fik også nåle i ørene. Der havde jeg tænkt, at jeg skulle noget andet, men da siger Britta, at det her er det, der er bedst.”

“Jeg har altid haft det godt, når jeg er gået herfra. Det er velvære, og samtidig er man mange gange blevet lidt klogere på nogle af de ting, som Britta kan.”

Dorte får nemlig at vide, hvad det er, der kan forårsage det, hun kommer med, og hvad vi sammen kan gøre for at løse situationen. Så ved Dorte, hvad problemet er, og at hun er i gode hænder.

“Jeg har altid haft det godt, når jeg er gået herfra. Det er velvære, og samtidig er man mange gange blevet lidt klogere på nogle af de ting, som Britta kan.”

Hvorfor blev Dorte stamklient hos Klinik Himmelstrøg?

“Jeg har fundet et sted, hvor jeg føler mig tryg og godt behandlet og har en behandler, som er dygtig til sit fag, så jeg bliver der. Den omtale, man høre om Britta og andre steder, er også god omtale. Det gør, at man har det godt med at komme her.”

Dorte opsummerede alt til at beskrive Klinik Himmelstrøg med 3 vendinger.

“Der er faglighed, tryghed og jeg ved ikke, om man skal kalde det omsorg, men hun går ind og er omsorgskabende.”


En fod der får zoneterapi som giver et indblik af Lisbeths historie.

Efter de første 3 gange var jeg slet ikke i tvivl om, at det var noget for mig. Jeg kunne hurtigt mærke forskellen.

Lisbeth

Alder: 64

Zoneterapi

“Den der time, man ligger der i stolen, ja, det kan jo næsten ikke købes for penge.”

Lisbeth var så venlig at fortælle om de behandlinger, hun har været til ved Klinik Himmelstrøg.

“Mit første besøg var på grund af, at jeg begyndte at døje med min ryg, da jeg gik meget med dagplejebørn.
Så tænkte jeg at prøve, om zoneterapi kunne hjælpe mig.

Efter de første 3 gange var jeg slet ikke i tvivl om, at det var noget for mig. Jeg kunne hurtigt mærke forskellen.”

Derefter kommer Lisbeth med jævne mellemrum.

“Da jeg gik på arbejde, kom jeg til Klinik Himmelstrøg hver anden måned.
Nu kommer jeg her fast ca. hver 3. måned.”

Hvad er det ved Klinik Himmelstrøg, der gør, at Lisbeth kommer igen og igen?

“Det er nok på grund af Britta, fordi når man kommer ind til hende, så føler man sig velkommen og hjemme. Man lægger sig i stolen, man bliver puttet og nusset om. Man bliver spurgt til og taget sig af. Mere behøver man egentlig ikke. At ligge der og kigge ud i guds frie natur og se rådyr og fasaner giver afslappelse til sjælen.”

Lisbeth mente, at de 3 ord der kunne beskrive Klinik Himmelstrøg, var: 

“Omsorg, nærvær og kærlighed.”


Andreas

Alder: 84

Zoneterapi

“Britta og hendes zoneterapi har smidt svimmelheden på porten,” fortæller den gode Andreas.

Han kom til behandling første gang med en forhåbning om, at han kunne få hjælp til sygdommen: Menières, som er en sygdom, der giver svimmelhed.

“Ja, jeg kunne gå en tur med hunden, som jeg plejede, og uden varsel eller noget som helst, så lå jeg midt på stien. Det er sket 5 gange over 3 kilometer. Det eneste, jeg kan gøre, er at prøve at rejse mig op igen. Kan jeg rejse mig, er det godt, kan jeg ikke, må jeg ligge lidt længere. Jeg kan gå med noget maskineri, og så kan det bare komme uden varsel. Så er det med at give slip på maskineriet.”

Nu har jeg ikke haft et anfald i et år, så det er hvert fald en virkning, der ikke kan modsiges.

Fødder og sadf logo for at fortælle mere om Andreas' historie.

Efter flere zoneterapi-behandlinger kunne han mærke forskellen, for han kunne gå lange ture uden at få anfald.

“Der havde jeg det også godt, kan dog ikke huske, hvor mange behandlinger jeg fik, men jeg fik nogle. Det blev det bedre og bedre, og der gik længere mellem behandlingerne, så til sidst stoppede vi dem.

Nu har jeg ikke haft et anfald i over et år, så det er hvert fald en virkning, der ikke kan modsiges.”

Andreas står op hver morgen for at tage sig af 3 tønder land skov, hvor han udtynder og formklipper træerne. Der er både juletræer og bøgetræer, der skal passes.

“For når man når den alder, skal man have noget at gå ud til. At have noget og beskæftige sig med.”

Andreas blev til sidst spurgt, hvilke 3 ord han ville bruge til at beskrive Klinik Himmelstrøg.

“God, virkningsfuld, ingen ulemper.”


Frank

Alder: 53

Akupunktur og fodbehandling

“Jeg troede slet ikke på, at behandlingen ville have en effekt. Oprindeligt havde jeg den grundholdning, at jeg tvivlede på, at det overhovedet ville virke- det der akupunktur, men jeg var villig til at give det et forsøg.”

Frank var meget skeptisk overfor, om akupunktur ville kunne hjælpe mod de stærke smerter, han havde døjet med – af og på – i to måneder.

“Jeg kunne ikke rigtig mærke nogen forskel efter første behandling, men efter anden gang, kunne jeg tydeligt mærke, at der var sket en positiv forskel. Smerterne blev mindre, og til sidst efter nogle få behandlinger var de helt væk.”

En stor mark for at give et indblik af Franks historie.

Jeg troede slet ikke på, at behandlingen ville have en effekt. Oprindeligt havde jeg den grundholdning, at jeg tvivlede på, at det overhovedet ville virke- det der akupunktur, men jeg var villig til at give det et forsøg.

Frank var kommet til det punkt, hvor smerter stod i vejen for hverdagen og fritiden.

“Hvis man har så ondt, at man overvejer at skulle til at bruge stok for at gå rundt, så kan du jo selv regne ud, hvad det sætter af begrænsninger i hverdagen. Jeg måtte jo så tilstå, at efter sådan en positiv oplevelse, er det logisk at prøve det af igen en anden gang.”

Frank kommer også til fodbehandling ved Klinik Himmelstrøg.

“Jeg døjer med noget hård hud på hælene, derfor kommer jeg fast til fodbehandling. Får jeg ikke behandlet det, så får jeg nogle små revner, og det gider jeg ikke at have problemer med.”

De 3 ord, som Frank ville beskrive Klinik Himmelstrøg med, er:

“Imødekommende, god kompetence og dejlige omgivelser.”