Akupunktur

Hvad er Akupunktur?

Akupunktur er en del af Traditionel Kinesisk Medicin (TKM), som er en flere tusind år gammel lægevidenskab fra Østen med eget diagnose- og behandlingssystem. I det gamle Kina oplevede man værdien af et godt helbred og indså, hvilken indflydelse vores følelsesmæssige liv, vores livsstil og vores omgivelser har på vores velbefindende.

Med TKM behandles hele kroppen – det hele menneske og ikke blot de enkelte symptomer.

Ubalance eller blokering i energibanerne kan medføre smerter eller sygdom.

Ved akupunktur-behandling indføres tynde, sterile engangsnåle i udvalgte akupunkturpunkter på hele kroppen. Punkterne har via energibanerne forbindelse til hele kroppen og dens funktioner. Herved stimuleres kroppens egen evne til at genoprette balancen og få kroppen til at fungere bedre.

Akupunktur der bliver udøvet på en arm.
Akupunktur

Hvis man har så ondt, at man overvejer at skulle til at bruge stok, for at gå rundt, så kan du jo selv regne ud, hvad det sætter af begrænsninger i hverdagen. Jeg måtte jo så tilstå, at efter sådan en positiv oplevelse er det logisk at prøve det af igen en anden gang. (klik for at læse mere…)

Frank

Hvilke sygdomme/symptomer kan akupunktur hjælpe mod?

” I modsætning til mange andre traditionelle metoder til behandling, som har tildens til at være specifikke for deres nationale eller kulturelle kontekst, er akupunktur blevet brugt i hele verden, især siden 1970´erne. Til dato har moderne videnskablige undersøgelser fastslået, at akupunktur blandt andet har følgende virkninger”, skriver WHO (Verdenssundhedsorganisationen).

  • Virker smertestillende
  • Beskytter kroppen mod infektioner
  • Regulerer forskellige fysiologiske funktioner

WHO har udarbejdet en liste hvori der beskrives, hvad akupunktur har gavnlig virkning på.

Listen finder du her: www.aku-net.dk

et billede af ying og yang som bliver brugt til akupunktur siden.
Balance i kroppen
Danmarks sygeforsikring logo der linker til deres info om hvad akupunktur er.

Tilskud til behandling

Sygeforsikring “danmark” giver tilskud til akupunktur-behandlinger.

Der skal være stillet en lægelig diagnose, som klienten ønsker behandling for, dog skal der ikke laves en lægehenvisning.

Vil du vide mere, så klik ind på sygeforsikringen.dk

Sundhedsforsikring

Har du en sundhedsforsikring, er behandling med akupunktur som oftest fuldt dækket. Tjek med dit forsikringsselskab eller kontakt mig for at høre mere!